През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Пловдив са регистрирани 9 престъпления. Разкрити са извършителите на 6 престъпни деяния и произшествия.

За извършени престъпления по пътищата през изминалото денонощие са задържани четирима водачи. Двама са шофиралите в нетрезво състояние. В късните часове на неделния ден в гр. Клисура, служители на карловската полиция спрели "Хонда". Дрегерът отчел, че водачът- 55 годишен жител на Клисура, се намира под въздействието на 1,98 промила алкохолна концентрация. Служители на Пето РУ проверили на територията на пловдивския квартал "Тракия" водач на "Субару форестър". Зад волана бил 36- годишен мъж от плевенското село Червен бряг. По надлежния ред било установено, че шофьорът е употребил алкохол преди да предприеме пътуване. Показанието на техническото средство е 1,70 промила. По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата. В арестните помещения на Шесто и Първо РУ са задържани двама водачи, шофирали след употреба на наркотични вещества и техтнте аналози. В следобеда на неделния ден на улица "Кемера" автопатрул спрял "Рено меган, управлявано от 39- годишен пловдивчанин. Първоначалната проверка показала, че лицето има криминални прояви. Последвала проверка с полеви тест за употреба на наркотични вещества, която реагирала положително на опиати. Друг 44- годишен пловдивчанин е задържан от органите на реда, тъй като управлявал автомобила си след употреба на амфетамин. Проверката е извършена от служители на Първо РУ на улица "Чорлу" вчера привечер.

16-годишен велосипедист е с контузии след пътен инцидент на кръстовището на "Коматевско шосе" и улица "Китка". Момчето се движило по велоалея, но не спряло на знак Стоп, и се ударило в лек автомобил опел. След преглед в болнично заведение е освободен за домашно лечение. Алкохолните плоби на участниците в инцидента са отрицателни.

26-годишна жена от Харманли е с контузии на врата, след произшествие на пътя, предизвикано по нейна вина. Сигналът е получен в 22,00 часа на 30 май. Жената, която се е движила с пежото си по улица «Рая», предприела маневра ляв завой по бул. Пещерско шосе, отнемайки предимството на ауди. ПТП е отработено по административен ред от екип на сектор "Пътна полиция".

18-годишен водач на БМВ също леко е пострадал при ПТП. Около 23,00 часа на тел. 112 в РУ Труд е получен сигнал за самокатастрофирало БМВ. Младият водач е имал една 10 дни стаж зад волана, но предприел пътуване по мократа и хлъзгава настилка, като най- вероятно несъобразена скорост е станала причина момчето да изгуби контрол над колата, която се ударила в крайпътната мантинела, преминала през нея и се спряла в нива. По надлежния ред е установено, че водачът не се е намирал под въздействие на алкохол или упойващи вещества.