Мъже на 39 и 22 години, както и 25-годишна жена нападнаха и обраха възрастен жител на Карлово. Посегателството е станало тази нощ.

Минути след 1:00 часа в полицията е бил получен сигнал за извършен грабеж спрямо 87-годишен мъж в дома му. Двама мъже и жена са влезли в жилището, като двама от тях били с качулки на главите. Те блъснали възрастния мъж на леглото, предупредили го да не мърда и хвърлили дреха върху главата му. След това тримата отнели от шкаф в стаята 3 000 лева от спестяванията на пострадалия и напуснали жилището.

След подадения сигнал на място са пристигнали полицейски екипи, като е бил уведомен дежурен прокурор.За по-малко от един час полицейските служители установили извършителите на грабежа. Двама от тях – жена на 25 години и младеж на 22 години са били задържани, а 39-годишен е успял да се укрие и е обявен за общодържавно издирване.

Незабавно са извършени претърсвания и изземвания в условията на неотложност, както и личен обиск, при които е била открита половината от отнетата сума, разпределена между двамата съучастници.  

Жената и по-младият мъж са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 

Предвиденото от закона наказание за извършен грабеж е от 3 до 10 години лишаване от свобода.