Трима надрусани шофьори бяха арестувани само за ден по пътищата в Пловдив. В неделя те са били спрени по време на рутинни проверки, а при тест с драг чек са дали положителни резултати.

Служители на сектор СПС спрели лек автомобил форд на улица „Иван Вазов” 86, управляван от млад мъж от село  Скутаре. Проверяващите направили драг чек тест, който отчел положителен резултат за амфетамин. На нарушителя е съставен фиш и издаден талон за изследване, като лицето е дало кръвна проба. 20-годишният е  задържан в полицейския арест за 24 часа.

В  Пето районно е образувано бързо срещу 20-годишен пловдивчанин,  установен след полицейска проверка на булевард „Освобождение” в близост до бензиностанция. Униформените  спрели лек автомобил БМВ и направили тест по надлежния ред на неговия водач. Тестът за употреба на наркотични вещества отчел положителна проба за амфетамин. Материалите са докладвани на прокуратурата.

На улица „Теофан Райнов” в Карлово пък е бил задържан 49-годишен местен жител, който управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,2 промила. Водачът оказал кръвна проба.

В следобедните часове на неделния ден при работа по безопасност на движението и пътен контрол на изхода на Раковски, служители на  районното спрели за проверка лек автомобил БМВ. Направения драг чек тест на 27-годишния водач отчел употреба на амфетамин. На водача е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Започнато е бързо производство.