Спипаха трима надрусани 25-годишни пловдивчани, седнали зад волана през изминалата нощ в Пловдивуправлявали автомобили след употреба на наркотични вещества и техните аналози задържаха в полицейския арест полицейските служители през изминалата нощ.

На 20 януари около 22 часа в на улица „Гоце Делчев“ униформени спрели за проверка лек автомобил Фолксваген голф, управляван от пловдивчанин, който се държал неадекватно. Извършената проба с драг чек тест, отчела положителен резултат за употреба на марихуана. В 2 часа след полунощ на 21 януари на улица „Димитър Талев“ в Пловдив, служители от същото районно спрели за проверка на улица „Прилеп“ и водач на  лек автомобил „Опел астра“. Направения по надлежен ред тест за употреба на наркотични вещества реагирал на марихуана.  Започнати са две бързи производства за престъпление.

За същото престъпление е задържан друг 25- годишен мъж. При извършена проверка на лек автомобил „Шевролет спарк“ на улица „Любен Каравелов“ в 16 часа, полицейските служители установили, че водачът е  криминално проявен. Направения полеви тест с драг чек отчел положителна проба за употреба на наркотични вещества. Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата.