Мъж бе глобен по закона за оръжията и боеприпасите след пиянска изцепка в Кършияка. Подпийналият пловдивчанин се забавлпвал в дома си, когато в един момент от нощта излязъл на терасата на апартамента и започнал да стреля.

Досущ като талибан, той изпразнил цял пълнител на газовото оръжие във въздуха. Междувременно той е бил нахъсван от бесни ориенталски ритми, звучащи от тонколона във вътрешността на апартамента.

Събудени и уплашени съседи веднага подали сигнал до спешен телефон 112. На място се отзовали служители на Трето районно, които арестували купонджията и го отвели в ареста. Той бил санкциониран по Закона за оръжията и боеприпасите, като глобата била 2500 лева.

Несъгласен със санкцията пловдивчанинът подал жалба до Районен съд, пред който претендирал за намаляване на глобата. След няколко заседания, магистратите уважиха щенията на мъжа и му намалиха наказанието на 800 лева.

Не след дълго обаче, МВР е подало жалба до Административен съд за отмяна на първоинстанционното решение. Според магистратите обаче, колегите им от Районен съд правилно са отсъдили в полза на „талибана” от Кършияка.