„Гледаше към блъснатото момиче сякаш е нейна жертва и се наслаждаваше на гледката, видях го в очите й.” Така описа ситуацията Адреан  Божилов, който е станал пряк свидетел на катастрофата на булевард „Пещерско шосе”, където 48-годишната Мария нарочно блъсна 31-годишната Петя Аргирова, а след това обвиняемата се е държала неадекватно, като нарочила жертвата си за "нефилим".

Делото срещу „убийцата на нефилими” продължава вече няколко месеца, а в днешното заседание трябваше да бъде изслушана изисканата от защитата на Мария нова психиатрична експертиза. Поради дългото й изготвяне обаче, вещите лица представиха молба, в която молят съда, същата да бъде представена в следващото заседание, защото не е готова. 

В залата отново присъстваха обвиняемата Мария, както и пострадалата Петя Аргирова, а на скамейката за разпит трябваше да застанат последните двама свидетели. На заседанието присъстваше само един от тях, който е бил пряк свидетел на случилото се.

Адреан Божилов разказа пред магистратите, че си спомня катастрофата добре. Докато е шофирал, в далечината е видял кола, която навлиза в насрещното движение. Когато наближил мястото Божилов забелязал момиче, което лежи на земята в кръв.

Впоследствие с майка ми слязохме от автомобила ни и се притичахме на помощ. Тогава ми казаха, че тази която е навлязла в насрещното движение е блъснала момичето, лежащо на земята. В този момент заплаши да убие и майка ми и другото момче , което бе станал свидетел на ПТП-то. Аз се доближих до тази въпросна шофьорка и попитах как може да заплашва майка ми, а тя се държеше супер неадекватно. Майка ми и това момче разказаха, че ги е наричала нефилими и е казала, че и тях ще блъсне. Питах я отново как може да говорите такива неща. Тя просто ме гледаше странно”, разказа 31-годишният свидетел.

Адреан добави още, че по спомен, когато е вървял към тях, за да окаже помощ, се е видяло как Мария се засилва към лежащото момиче с ритник, но другият свидетел я е спрял.

Назначиха нова психиатрична експертиза на „убийцата на нефилими”Свидетели искат присъда за опит за предумишлено убийство

След като съдът изслуша разказа на Божилов, прецени че без резултата от новата експертиза, делото не е изяснено от фактическа гледна точка и така бе насрочено за нова дата.

Припомняме, че още след края на първото насрочено заседание по делото, адвокатът на Мария сподели пред журналисти, че престъплението не  е умишлено и тя е била в „особено психично състояние” по време на инцидента. Тогава адвокат Левашки допълни, че съдебно-медицинската експертиза не е обективна, защото е направена почти 7 месеца след инцидента.

Според всички очевидци на катастрофата обаче, шофьорката нарочно е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „нефилим”, „сатанинско изчадие” и други подобни и е крещяла, че ще убива нефилими и затова нарочно я е избрала да я блъсне.

"Убийцата на нефилими" е била в "особено психично състояние", когато блъсна млада лекаркаМария Карахристева ще признае фактите и обстоятелствата по време на катастрофата, но не и вината си

Как се стигна до инцидента?

На 30 юни миналата година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип "Волво“ на пешеходна пътека на булевард „Пещерско шосе”, като според очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и нарочно я е блъснала. Тогава свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно, като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след катастрофата, очевидците споделиха пред TrafficNews, че водачката на джипа гледа безучастно пострадалото момиче. 

Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента е бързала за болницата, защото майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „Пещерско шосе“. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намаля скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.