5 години затвор за Стефан, нападнал,обрал и счупил крака на възрастна пловдивчанка в центъра на града. Мъжът, който е осъждан и преди, е задържан от очевидци на грабежа.

Днес той застана за втори път пред магистратите от Окръжен съд, пред които призна вина.

Припомняме, че случката, достойна за филмова лента се разиграва на 29.06 тази година, като Стефан решава да открадне чантата на възрастната жена. Напада я в гръб, но Цветана започва да се съпротивлява, тъй като в дамската си чанта носи 1655 лева. След кратка свада, Стефан бута на земята възрастната жена, отскубва и чантата и започва да бяга . При падането Цветана счупва бедрена кост, което води до трайно затрудняване на движенията на левия крак.

Нападението е забелязано от двама случайно минаващи мъже, които моментално подгонили Стефан. След преследване, продължило няколко пресечки, заловили нападателя, повалили го на земята и го „арестували”. Междувременно в „гражданския арест” се намесили още хора, които помогнали за укротяването и задържането на нападателя до пристигане на полицията.

През това време очевидци на екшъна се притекли на помощ на възрастната Цветана. Обадили се на близките и и повикали линейка.

Стефан е осъждан и друг път и деянието му се счита за рецидив. 

Днес той призна изцяло вината си и поиска да сключи сделка с прокуратурата. След споразумението, одобрено от Окръжен съд, Стефан получи 5 години затвор при строг режим. Той е осъден да плати и всичките разноски по делото.

Холивудски екшън на "Авксентий Велешки"! Крадец счупи крака на жена и я обра, смели пловдивчани го арестувахаСъдът не даде ход на делото и го отложи за месец октомври