Потресаващата история за семейно насилие, завършило с убийство, стресна Варна през уикенда. 35-годишният Стоян С. удушил половинката си Стоянка, от която има три деца, докато те спели в съседната стая, предава "24 часа".

Както вече стана ясно, драмата се разиграла в ромската част на Ново Оряхово. Мъжът е арестуван в четвъртък, след като два дни преди алармирал майката на Стоянка, че е изчезнала. Разправията между двамата започнала на 31 март около 23 часа. Тогава обвиняемият нанесъл няколко удара по жената, след това я душил. По време на убийството децата им спели в съседна стая в къщата в село Ново Оряхово, която обитавали под наем. След престъплението обвиняемият инсценирал изчезването на жената. Междувременно мъжът заровил жена си в дупка в задния двор на къщата им, близо до колибката на кучето.

Покрил рова с клони, а именно те издали, че има нещо нередно, когато роднините на жената я потърсили най-сетне в дома им, научи „24 часа“. Според познати на семейството става дума за битов скандал, най-вероятно придружен с алкохол.

Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е в неизвестност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била обявена веднага за издирване с телеграма на МВР. Полицията буквално за часове разкри убийстовто и залови извършителя. Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено.

Мъжът бил задържан и отведен в полицейското управление от криминалистите, където направил самопризнания. Разкрил, че на 31 март ударил Стоянка, душил я и след като я убил, заровил тялото й в двора, за да прикрие престъплението. В събота следобед Варненският окръжен съд му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". 35-годишен мъж, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град. В съдебната зала обвиняемият е бил разпитан чрез видеоконферентна връзка от ареста, уточняват от прокуратурата.

Убийство във Варна: 35-годишен удуши половинката сиРоднини се усъмнили, че има нещо нередно, след като видяли в двора прясно изровен гроб