Поредния случай на семейна жестокост , завършил фатално разкри варненската полиция. Мъж е убил жена си, с която живеели на семейни начала без брак във варненското село Ново Оряхово. Двамата са имали две деца, а мъжът първоначално е отишъл при нейни близки да каже, че е изчезнала. Това съобщи за "24 часа" окръжният прокурор на Варна, Красимир Конов. По думите му до намирането на трупа на жената се е стигнало, след като нейни роднини са я потърсили в семейния им дом. Усъмнили се, че има нещо нередно, след като видяли в двора прясно изровен гроб покрит със съчки. Мъжът е задържан в четвъртък вечерта. По първоначални данни той е удушил половинката си.

Според официалната информация от пресцентъра на варненската полиция часове след получен сигнал за изчезнала жена от село Ново Оряхово и след предприети незабавни действия криминалисти от ОД на МВР – Варна задържаха мъж на 35 години от варненското село Ново Оряхово за убийството на 44-годишната жена. В хода на разследването, е установено, че извършител на деянието е мъжът, с когото жертвата е живеела на семейни начала - С.С. (35 г.), известен на органите на реда и осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. На С.С. е повдигнато обвинение, същият е задържан.