Четирима души бяха задържани за притежание на наркотици- три от случаите са в Пловдив, а един- в Стамболийски през изминалите два дни.

Във вторник около 14.30 часа при извършване на обход в района, автопатрул на Стамболийски забелязал лек автомобил с пазарджишка регистрация, паркиран в близост до СОУ „П.Р.Славейков”.

В автомобила с марка мерцедес се намирал 22-годишен младеж от село Алеко Константиново. В хода на проверката полицейските служители открили 5 дози със синтетично вещество, което иззели по надлежния ред. Експертната справка е установила високорисково вещество, преравнено на амфетамина. Автомобилът, в който се намирал младия мъж е собственост на неговия баща.

Същият е планирал продажбата на субстанциите на ученици. Допълнителна проверка е показала, че момчето е в изпитателан срок от предишно криминално деяние- шофиране след употреба на алкохол през 2017г.  

В Пловдив служители от криминална полиция на Трето РУ извършили проверка на 29 годишен мъж от Хасково. При последвалите действия- личен обиск и изземване в обитаваното от момчето жилище са намерени и иззети  два броя полиетиленови торби със суха зелена тревиста маса и електронна везна. Нарушителят е задържан с полицейстка заповед за срок от 24 часа.

 След изготвена химична справка експертите установили, че иззетите веществени доказателства съдържат марихуана с тегло над 500 гр.

За подобно престъпление служителите на Трето РУ  са задържали и 33 годишен. В хода на проведена операция по линия «Наркотици», на улица Васил Левски е проверен лек автомобил БМВ. Водачът е 33 годишен мъж,отново от Хасково. Експертна справка е потвърдила, че откритата зелено- кафява листна маса е марихуана.

В ареста на Четвърто районно прекара едно денонощие и 35 годишен мъж. Униформените го спрели и проверили при обход над храм  Св. Великомъченица в Стария град. Мъжът носел в себе си марихуана.