В следобедните часове на 15 януари полицейски служители задържали 42 годишен, криминално проявен и осъждан, който носел в себе си два прозрачни плика със суха зелена растителна маса- около 500 грама. Химическата експертна справка е установила марихуана. Срещу задържания е образувано бързо производство. Случая е докладван на прокуратурата.

Бързо производство за същото престъпление е започнато и в Асеновград, униформените служители задържали 33 годишен криминално проявен мъж. Екип на полицията спрели за проверка автомобил Фолксваген пасат със софийска регистрация и намерили и иззели от неговия водач, саморъчно свита цигара и полиетиленово топче. Експертната справка е констатирала марихуана. Работата по случая продължава.

В хода на специализирана полицейска операция униформените установили водач, който управлявал без необходимите документи за това. Автопатрулът спрял лек автомобил БМВ за проверка, служителите на полицията констатирали, че лицето управлява в срок на административно наказание - лишаване от правоуправление на МПС. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Пловдивчанинът е задържан работата по документиране на престъплението продължава.

35 годишен, криминално проявен от Пловдив е задържан заради това, че е управлявал МПС под въздействието на наркотични вещества. Полицаи спрели за проверка лек автомобил Фолксваген голф. Направения драг чек тест на неправоспособния водач отчел употреба на амфетамини и опиати. Започнато е бързо производство за извършено престъпление, работата по случая продължава. 

На 16 януари колегите им от Хисаря спрели за проверка лек автомобил Опел Астра. Проверяващите задържали 27 годишен водач, управлявал автомобил чужда собственост. При направената проверка драг чек тестът реагирал положително  на амфетамин. По случая е образувано бързо производство, работата от разследващите продължава.