Няколко души са задържани в Пловдив и областта за различни нарушения на пътя. 41-годишен пловдивчанин е задържан от полицейски служители с наркотици. Мъжът бил проверен в сутрешните часове на 13 май на улица „Герлово“ в кв. Столипиново. След като се оказало, че лицето има криминални прояви по линия наркотици, било отведено в полицейското управление, а при последвал обиск в него били намерени 3 найлонови пликчета, съдържащи 0,18 гр от дизайнерската дрога Бонзай.

По време на проверка полицейски служители спрели в Марково, лек автомобил Ситроен пикасо. Водачът- 20-годишен гръцки гражданин, бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Полеви тест показал, че младият мъж се е качил на колата си след употреба на марихуана. Момчето е задържано в ареста, а за извършеното престъпление е започнато бързи производство.

На водач с нерегистриран мотопед се натъкнали при проверка служители на Четвърто районно управление. Час преди полунощ на 13 май на бул. „Цар Борис III Обединител“ в Пловдив униформени забелязали мотопед без номер. Оказало се, че водачът- 51-годишен мъж от пазарджишкото село Радилово няма и свидетелство за управление. За констатираните нарушения е съставен АУАН.

Бързо производство за престъпление по пътищата- шофиране в нетрезво състояние, е започнато срещу 31-годишен жител на старозагорското село Хаджидимово. Младият мъж управлявал БМВ бил проверен малко след 20,30 часа на булевард „Санкт Петербург“- дрегерът показал 1,93 промила алкохол, употребени от водача.

На шофьор без книжка попаднали при проверка служители в Асеновград. В следобеда на 13 май служителите осъществявали пътен контрол на обособен пост на кръстовище в село Златовръх. Спряно било Рено Клио с пловдивска регистрация, а мъжът зад волана бил без книжка. Справка показала, че тя е отнета за предишно нарушение, но въпреки този факт, водачът продължава да шофира. Провереният мъж е задържан, а след доклад на прокуратурата, по случая е започнато бързо производство.

При проверка на лек автомобил Ауди, полицаи Хисаря попаднали на 73 годишен водач, чието превозно средство било без поставени регистрационни номера. Възрастният мъж, който е от село Дуванлий решил да се придвижи с нерегистрираната си кола до село Калояново, въпреки че бил и с отнета шофьорска книжка. Униформените му съставили 2 акта за установените административни нарушения по ЗДвП, а по случая е започната проверка. 240 къса саморъчно свити цигари са открити в жилището на 59-годишен мъж от село Трилистник. Дома на възрастния човек е проверен от служители на РУ Труд след получена оперативна информация, че търгува с безакцизната стока. По случая е започната проверка.