Софийски полицаи разнасят дрога с патрулка

Двамата униформени задържани заедно с още шестима съучастници

София
02.12.2019 12:07 28691 6
Софийски полицаи разнасят дрога с патрулка

Двама столични полицаи са разкарвали дрога със служебната патрулка. Те са арестувани като част от банда от осем души, които са задържани за разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Акцията е проведена в София миналия петък. Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че бандата е действала от поне 2 години и е пласирала амфетамини и марихуана, както в заведения в центъра на София, така и в крайни квартали и съседни села. 

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. Според свидетелите бандата е известна като „Фирмата“. Голяма част от членовете й са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи. 

Със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили те са принуждавали по-дребни дилъри да разпространяват дрога за тях.   

Двамата полицаи, които също са част от бандата, са играели важна роля - подпомагали са дейността й, като са разчиствали терена. Извършвали и арести на хора от конкуренцията. Те са на длъжност "старши инспектор" в Охранителна полиция във Второ районно.  Зад гърба ди имат 6 години стаж в системата на МВР.

По случая е работено повече от година. Използвани са и СРС-та. Част от наркотиците са открити по време на претърсвания в детско креватче в жилище на единия полицай.  

“Имаше фрапиращи случаи. Полицаите си позволяваха да малтретират наркозависими, да ги разчистват от района, който те обслужват, а тяхната дейност е превенция и противодействие в този район. Един от тях е бил съсед и приятел с участник в престъпната група”, каза шефът на дирекция “Вътрешна сигурност” Стефан Банков.

Освен полицаите са арестувани още 6-има души - лидерът, лейтенантите му и улични дилъри. Всички са с дебели досиета за кражби, грабежи, дрога и побои. Марихуаната и амфетамините продавали за 25 лв. за 1 г. С печалбите си купували скъпи коли, а тези на конкурентите били подпалвани. Над 40 души са разпитани като свидетели срещу бандата. Един от престъпниците е избягал и се издирва.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
6 Коментара
Сортирай по
коментар

Viva police 13:01, 02.12.2019

No comment!

Oтговора0
коментар

Див селянин 13:43, 02.12.2019

Който се е хванал с дрога, далече не е стигнал. Полицаите са били глупаци, защото знаят, че разпространението на дрога се следи изкъсо и хората, които се занимават с тази престъпна дейност винаги ще ги изпеят за да останат сухи от ситуацията. И сега униформените ще гризнат дръвчето.

Oтговора0
коментар

LaVoulpe 13:44, 02.12.2019

Капитане, капитане къде ти е кашето ???

Oтговора0
коментар

Некой си 14:39, 02.12.2019

1312 1312 1312 1312

Oтговора1
коментар

си некой

Не всички са!

коментар

колко адреса има 15:54, 02.12.2019

доставя ли по домовете

Oтговора0
коментар

Димитър Пенев паша, чок ербап патрон 18:05, 02.12.2019

Нормално, капитализъм, пазарна икономика!

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина