Жител на пловдивското село Брестник преспа в ареста и бе глобен с 200 лева заради скандал. Неприятната сцена се разиграла в събота вечер.

Кметът на населеното място организирал банкет в центъра. Събрали са много хора, приближени до управника, гостили се добре и употребили значително количество алкохол. В разгара на тържеството, вече пийнал мъж, започнал да досажда на останалата част от компанията. Той дори се скарал с двама съселяни, като скандалът се разгорещил.

Повикана била полиция, заради агресивното държание на мъжа. Виждайки униформените, той започнал да се държи още по неадекватно.Свалил си гащите и си показал половия орган на полицейските служители, като дори си позволил да им направи неприлични предложения.

Полицаите го сграбчили, но не за мястото към което ги призовал, а за ръцете, сложили му белезници и го отвели в Първо районно управление. В структурното звено на МВР, мъжът бил тестван с дрегер, като пробата отчела над 2 промила алкохол.

След една нощ зад решетките, жителят на Брестник бил изправен пред съда. Той отрекъл да е ругаел и псувал, както и че е свалил панталона си. Заявил, че е изпил само една чаша от спиртните напитки.

Свидетелите обаче разказали коренно различна версия. Думите им натежали пред съда. Магистратите не пожалили арестанта. Те го глобили по указа за дребно хулиганство и му наложили санкция в размер на 200 лева.