Скандалният клип, заснет в Съдебна палата в София, влезе в дневния ред на Пленума на ВСС след бурен дебат. Предложението, направено от Боян Магдалинчев по време на онлайн заседанието, изненада част от членовете на колегията и квотата на съдиите. В крайна сметка то бе прието с 20 гласа "За" и 2 "Против". 

Категорично против се обявиха Атанаска Дишева и председателят на ВКС Лозан Панов. Припомняме, че сградата, която е паметник на културата, се управлява именно от Панов. Известно е, че за заснемане на скандалния клип е бил заплатен наем от 800 лв. Данаил Кирилов пък определи клипа като "срам за правосъдието".

Дишева остро възрази срещу обявяването на точката в последния момент и ненавременното качване на материалите по нея. 

"Очевидно се е обсъждало включването на тази точка в дневния ред. Защо не качихте материалите днес или поне късно снощи, за да се подготвим", обърна се тя към Магдалинчев. Панов пък заяви, че проверката на ВКС все още не е приключила. 

"Ако идеята е да си поговорим за проблема, то ВСС е твърде отговорен орган за такива раздумки", каза Дишева.

Боян Магдалинчев изтъкна, че в публичното пространство валят най-различни коментари по отношение на видеото. И отвърна на Панов, че използва неприключилата проверка като предлог да избегне коментирането на случая.

"Снощи ми дойде наум да включа точката. По повод публикациите и това, че журналистите ме засипаха с въпроси", каза той. В крайна сметка тя бе приета, след бурен дебат. След това Пленумът си даде почивка, за да изгледа видеото и да се запознае с материалите. 

 

Скандален клип: Полуголи жени с оръжия танцуват в Съдебна палатаКой е дал разрешението за снимки