200 полицаи са участвали в спецакцията в Пловдив и региона.  Задържан са 31 души. Припомняме, че операцията се проведе в Пловдив, както и в селата край Асеновград и Хисаря.

Образувани са общо 31 бързи производства – за съхранение на акцизни стоки без бандерол, за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, за разпространение и притежаване на наркотици, за извършване на хулигански прояви, застрашавайки другите участници в движението, за неспазване на противоепидемични мерки, за съхранение на незаконно огнестрелно оръжие, за управление на автомобил с чужди табели, за управление на МПС в срока на лишаване и за пречене на орган на властта да изпълни служебните си задължения.

По време на операцията са проверени 590 лица, 105 адреса и 372 моторни превозни средства. Съставени са 18 протокола за предупреждение по Закона за МВР и следните актове за установяване на административно нарушение – 16 по Закона за гражданската регистрация, 23 по Закона за българските лични документи, 84 по Закона за движение по пътищата и 90 фиша по Закона за движението по пътищата. Иззети са алкохол, цигари и тютюн без бандерол, както и марихуана, съставени са актове по Закона за горите и др.  

На място в Пловдив бе и Главният прокурор Иван Гешев. Причината на посещението, освен акцията, бяха и две дръзки нападения, станали в Пловдив и региона.

„Недопустимо е в центъра на втория по-големина град в България да има масирани инциденти, като хората са въоръжение със сечива и прочие. Недопустимо е заради забележка да бъдат бити хора, случая е преди дни и става въпрос са служител в системата от 24 години.  Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта да си устройват масови сбивания край Пловдив. Това да се снима и да е повод за гордост. Това са неща, които прокуратурата смятаме за недопустими и това е основната причина да сме днес тук в Пловдив“, каза Иван Гешев.

Какво каза още Иван Гешев вижте ТУК:

Гешев: Недопустимо е във втория по-големина град в България да има масов бойАко държавата не може да се справи с битовата престъпност, това означава че трябва да се закрие, категоричен бе той