35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, многократно е глобяван по Закона за движение по пътищата, научи TrafficNews. От 2003 година до денят на трагичният инцидент на 27 юли миналата година, два пъти книжката му е била отнемана за по един месец. Освен това има 22 връчени  наказателни постановления за различни нарушения. Голяма част от тях за превишена скорост в рамките на града.

Днес Владимир за първи път застана пред съда. По време на разпоредителното заседание бяха и близките на жертвите, които пожелаха да се конституират като частни обвинители.

Делото обаче бе отложено. Причина за това се оказаха неявили се наследници на починалите Неждет Рашидов и Давид Тисовски. Става дума за техните внуци, които законово трябва да вземат участие в процеса. Поради тази причина ход на делото не бе даден и се насрочи за нова дата през юли, когато всички страни ще бъдат призовани отново.

В заседанието днес бе и спътникът на Наумов, който в ПТП-то е получил телесни повреди. Николай Чавдаров, който е близък приятел на Владимир, отказа да се конституира като пострадало лице и поиска да не бъде страна в процеса.

Припомняме, че инцидентът стана на пътя Девин – Кричим, минути след 18:30 часа на 27 юли миналата година. Мелето е предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост е пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

На място загива 66-годишен пътник в кемпера, а 57-годишният водач бе откаран в тежко състояние в болница. Въпреки усилията на медиците, шофьорът почина. Неждет Рашидов и Давид Тисовски са били неразделни приятели. Двамата били страстни рибари и често ходели да „хвърлят по едно перо”.

Във фаталният ден те били до язовирната стена с кемпера на Тисовски. Именно той е бил зад волана на превозното средство.

 Приятели рибари са загиналите в мелето край Кричим

Медията ни научи, че във фаталният ден Владимир и Николай Чавдаров били в Хасково, за да бракуват кола. След това поели към родния си град Девин. По време на пътуването, след Кричим, Владимир предприел изпреварване на автомобил. Той развил над 100 км/ч. , но преди един от завоите не успял да намали достатъчно, загубил управление над колата и последвал удара с кемпера на Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

След сблъсъка Владимир се опитал да окаже помощ на Рашидов, правейки му сърдечен масаж и дишане уста в уста. Междувременно Тисов бил в съзнание, но заклещен между ламарините.