Шофьорът на джипа, който причини сериозни щети върху къща и стълб на ул. "Митрополит Панарет" рано тази сутрин, е избягал от местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко по-късно обаче се лансира друга версия. 

По данни на полицията, автопатрул на 4-то РПУ към МВР-Пловдив е забелязал самокатастрофиралия Тойота Land Cruiser рано тази сутрин, но по това време в колата вече е нямало никой. Няколко часа по-късно от МВР опровергаха първоначалната информация, като корекциите са доста съществени - автомобилът е бил забелязан от полицаи вечерта на 11.04 около 21:20 часа, а на мястото са дошли и екипи на КАТ. Катастрофата е регистрирана, а водачът е и пътниците са БИЛИ на мястото, съответно са били и разпитани. 

Повече за развързката и разказ на очевидка - ВИЖТЕ ТУК!

Според съсед в колата е имало четирима души - двама млади мъже и две млади жени. Полицаите продължават работата по изясняване на причините за катастрофата.

Както TrafficNews.bg съобщи, возилото е нанесло сериозни щети по прилежащата инфраструктура на улицата. 

Пострадала е фасадата на къщата, намираща се на ъгъла на кръстовището на ул. "Митрополит Панарет" с ул. "Иван Караджов", но по-сериозният проблем, който създава риск за гражданите, е уличният стълб, който е почти изкъртен. 

Както TrafficNews.bg съобщи бетонният стълб, част от уличното осветление, е силно компрометиран и представлява огромна опасност за преминаващите в близост. Затова днес улицата бе затворена, а стълбът демонтиран от кран. 

Публикацията е обновена към 16:22 часа