Пловдивчанин попадна в ареста, след като си спретка гонка с униформените. В късните часове снощи служители от Шесто РУ опитали да спрат за проверка лек автомобил "Крайслер". 35-годишният водач не спрял при подадения сигнал, като рязко увеличил скоростта. 

Служителите на управлението предприели кратко преследване на водача, който при опита си да избяга, навлязъл в насрещното движение на улица «Ландос» и преминал на червен светофар на кръстовището с бул «Цариградско шосе». Мъжът, който се опитал да осуети проверката, бил задържан и отведен в ареста. По случая е образувано бързо производство. 

Междувременно служители на РУ-Стамболийски са задържали в полицейския арест водач на МПС, употребил 1,53 промила алкохол. Проверката е извършена около 21,30 часа снощи в село Йоаким Груево. 38-годишният водач, управлявал лек автомобил «Рено клио», бил неправоспособен. По случая е започнато бързо производство.

В ареста в Раковски попаднал друг шофьор, който бил под въздействието на наркотични вещества.В хода на проверка по линия безопасност на движението, служители от районното управление спрели водача зна лек автомобил "Нисан Примера". 32-годишният мъж зад волана управлявал лек автомобил чужда собственост, а тестът за употребана наркотични вещества реагирал положително на амфетамин. По описана районното управление е започнато досъдебно производство.