Данаил Горов, който близо година води съдебна битка срещу Областното пътно управление, спечели окончателно делото.  

Както TrafficNews съобщи, Горов даде на съд Областното пътно управление на Пазарджик. Причината – неизплащане на щета и арогантно отношение. Данаил Григоров за малко да причини тежък инцидент на пътя преди две години, влизайки в огромна дупка на магистралата. На косъм се разминават 7 души. И те са потърпевши от отворилия се асфалт на аутобана.

Данаил Горов пътувал от Панагюрище към Белозем. На 100-тния километър от автомагистрала „Тракия”, в платното в посока Бургас, в аварийната лента, видял спрени 3  тира и 4 автомобила. Помислил, че има катастрофа и намалил скоростта. В същото време усеща, че колата пропада и се чува зверски удар.

Автомобилът започнал да се носи по пътя, Данаил загубил управление над возилото си, което за късмет спряло на сантиметри от паркираните камиони, коли и хората в аварийната лента. Последните се разбягали и по чудо не са се оказали под колата на Горов.

Причината за инцидента се оказала огромна дупка, която се е отворила от дъждовете.  

Шофьор съди АПИ: За малко да убия 7 души заради дупка край Пловдив, а те отричат, че е имало такава

Още през февруари водачът от пловдивско е осъдил АПИ на първа инстанция за причинени имуществени и неимуществени вреди след инцидент на пътя, причинен от огромна дупка.

Делото се проточи близо половин година и приключи в полза на Горов. Решението на Районен съд – Пазарджик обаче бе оспорено от АПИ пред по-висша инстанция, а именно Окръжен съд – Пловдив.

Само преди седмица магистратите под тепетата са отсъдили изцяло в полза на Данаил Горов, научи TrafficNews. АПИ са осъдени да заплатят направените разходи по ремонта на колата, като към сумата е прибавена и законната лихва. Освен това Агенцията ще заплати две неимуществени вреди спрямо Горов, както и всички разноски по делото.