Скромен имот в „Столипиново” се превърна в ябълката на раздора и стана причина за прокурорски проверка. Бившият му собственик Борислав Наков твърди, че е станал жертва на лихвари, които го подмамили да им прехвърли бащината си къща с двор срещу смешна сума. Заплашва със самоубийство, ако не получи справедливост.

Хората, които обвинява обаче са категорични , че имотът е платен на 100 процента, а Наков е проиграл парите до стотинки в едно от казината в махалата.  Кой е прав в спора, ще установи прокуратурата, която е образувала проверка по случая.

Мистерията се заплита през август, когато Борислав търси възможност спешно да погаси борч от 6 500 лева. Първата му спирка е заложна къща „Фокс” на ул. „Ландос”. Миналата година собственикът Иван Бистрашки е купил 20 квадрата от двора му , за да си направи офис. Той обаче не проявява интерес. „Изпрати ме при негов колега-  Георги Мирчев, който държи друга заложна къща в махалата- „Харабия”.  Той ми каза, че ще ми даде парите, но като залог трябва да му прехвърля имота. Обеща след като му върна парите с лихвите, отново да ми прехвърли парцела. Срокът бе 2 месеца” разказва Наков, който по професия е шофьор.  Писмен договор за тази уговорка обаче липсва. Мъжът твърди, че всичко е на честна дума.  Сделката минава през нотариус и  имотът е прехвърлен на Тома Гроздев.  Според Наков той е получил само 6 500 лева от 35-годишния пловдивчанин. „ За да бъде сделката коректна Тома ми прехвърли в банкова сметка в ДСК веднъж 9 000 лева, а после още 7 000 лв. И двата пъти обаче аз изтеглях парите и веднага му ги връщах” твърди Борислав.

Месец след като прехвърля имота, той намира друг купувач- Мехмед Рамаданов. Мехмед е търговец, а предимството на парцела е , че се намира близо до Търговския център в махалата.

„Взех пари от него , за да си върна борба от 6 500 лева на Мирчев и да ми прехвърлят обратно имота, но той започна да ме мотае. Накрая разбрах, че съм измамен.  После разбрах, че Мехмед е купил имота от Тома за голяма сума. Трябваше да се изнеса от бащината ми къща. После Раданов ми купи една боксониера на „Крайречна” , защото останах на улицата. Той ми каза, че го прави заради жена си, защото й било мъчно за мен” разказа Наков пред репортер на TrafficNews.bg.

Опитахме се да се свържем с Георги Мирчев и Тома Грозданов, но разбрахме че и двамата са в чужбина.  Открихме обаче Иван Бистрашки , който се оказа наясно с казуса.  „Тези обвинения са абсолютни  лъжи.  Наков никога не е залагал имота си, а го продаде на Грозданов по законния ред, а сделката бе извършена при нотариус. Цената бе близо 22 хиляди лева и е напълно приемлива защото става дума за парцел от 200 квадрата с кирпичена къща в Столипиново.  Бащата на Тома, който работи в Ирландия му изпрати пари за сделката. Парите бяха преведени на Наков. Мислехме да направим там някакви офиси, но после се отказахме” разказа Бистрашки.  Според него основният проблем  на  Борислав е неговата пристрастеност към хазарта.  „До онзи ден търсеше пари на заем, а после в игралната залата в махалата се говореше , че е изиграл 15 000 лева. Според вас от къде са тези пари?” попита риторично собственикът на заложната къща.

Наков е пуснал жалба , че е измамен в Районна прокуратура, където е назначена проверка. „Ако не  получа справедливост, ще скоча от „Преспите” , заканва се той. Бистрашки пък е категоричен, че набедените от него, ще водят дело за клевета.  

TrafficNews.bg  ще продължи да следи  случая.

TrafficNews.bg