Прокуратурата иска постоянен арест за шеф на Трето районно управление Самуил Хаджиев. Най-тежката мярка „задържане под стража” ще се иска и за полицая Атанас Качаков и съучастниците му Даниел Димитров и Симеон Иванов, отвлекли Фарук Манаф.

Прокурор Иван Спиров от Окръжна прокуратура съобщи, че към Фарук Манаф са отправени много тежки закани, а побоят е бил брутален. Причината да бъде отвлечен е твърдение, че той е откраднал от тях марихуана в голямо количество.

„Имало е множество заплахи преди отвличането”, посочи прокурор Спиров.

Качаков, Иванов и Димитров го викат уж за справка в Трето РУ. След това го качват в автомобил и го карат в запусната сграда в района на "Скобелева майка" в Пловдив. Там му слагат качулка на главата и го пребиват жестоко. 

Относно твърдението на Хаджиев, че старши комисар Рогачев е бил на оглед в склада за коноп, си остават само твърдения. На този етап няма доказателства за това.

„Служителите са били там с личните си автомобили. Използвали са полицейски екип за отцепка”, обясни прокурор Спиров.

Във въпросния склад е имало 500 кг коноп, който се произвежда легално.

Заседанието продължава, като в момента се изслушват всички защитници на обвиняемите. Преди да бъде определена мярката, ще бъда дадена думата и на самите тях.

Самуил Хаджиев застана пред съда, отказа да отговаря на въпросиДелото срещу четиримата арестувани при акцията в Трето районно ще се гледа при закрити врата