Крадец на велосипеди е задържан от пловдивската полиция. Той е автор на над 30 кражби на колелета, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Атанас Илков. Голяма част от велосипедите са били открити в склад в Разлог, готови за продажба. 

Всички те са откраднати през последните два месеца от центъра и различни квартали на Пловдив. За повечето от тях има жалби от собствениците им. 

Крадецът е 31-годишен пловдивчанин, който е криминално проявен. Той задържан за 72 часа в следствения арест. Крадецът на велосипеди е един от 383 -мата извършители на престъпления, арестувани от началото на годината до сега. Общият брой на регистрираните престъпления е 914 , като от тях 383 са разкрити. Процентът на разкриваемост, който полицията отчита, е 31 %. 

Криминална полиция е провела 13 специализирани операции, при които са заловени 1, 500 кг амфетамини, 30 таблетки екстази, 300 гр. и 160 кг марихуана. 

Икономическа полиция също е сред първенците на дирекцията заради мащабните операции срещу нелегалните цигарени фабрики, при които бяха открити 1 700  000 цигари без бандерол и 3 тона тютюн. 

Засилена е дейността на Охранителна полиция в отдалечените населени места. В планираните акции там се включват жандармерия, Пътна полиция, звеното "Сигма". Правят се срещи с кметове и граждани, коментират се проблемите на съответното село или град. 32 мобилни екипа са работили  в 96 населени места  в региона. 

От полицията се похвалиха и че следят гонките, които са почти ежедневие на територията на Кючук Париж и Тракия. Съставени са 16 акта и 13 фиша. На 48 мотористи са съставени 58 акта за шум. 

Започнали са масирани проверки на снегопочистващата техника, съобши ст. комисар Илков.