Двама съпрузи и синът им са обвинени в убийството на охранител в Мичиган. 43-годишният Калвин Мънерлин бил застрелян в главата, след като отказал да пусне жената и дъщеря и в магазин, тъй като и двете били без маски.

Кървавата сцена се разиграла в петък. Калвин казал на младото момиче, че не може да влезе в магазина, ако не покрие лицето си. Последвала размяна на реплики. 45-годишната майка Шармел Тийг се разкрещяла и заплюла охранителя. След това отпрашила със семейния автомобил. След малко се върнала, придружена от съпруга и сина си. Именно синът и е дръпнал спусъка, обявиха властите на пресконференция. 

45-годишната Шармел е арестувана. Мъжът и Лари и синът и Рамония Бишъп остават на свобода. Срещу тримата са повдигнати обвинения за умишлено убийство. 

Лари е обвинен и за нарушаване на разпоредбите на губернатора за задължително носене на маски, с цел ограничаване разпространението на коронавируса в щата. 

Срещу дъщерята не са повдигнати обвинения. 

В социалните мрежи вече тече кампания за набиране на средства за погребението на Калвин. Досега са събрани близо 100 000 долара, предава ВВС. Според информацията Калвин оставя 8 деца. 

"Детето ми просто си е вършило работата", каза пред репортери неговата майка Бернадет.