Окръжният съд в Пазарджик постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за 27-годишния Иван Янакиев, който в петък прегази и уби с джипа си "Хамър" 70-годишния пешеходец Никола Лазаров. Като мотив съдия Георги Веселинов посочи, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго подобно престъпление.

Пред съдебния състав Янакиев заяви, че съжалява за случилото се и обясни, че образа на убития е постоянно пред лицето му от деня на катастрофата. На въпрос на съдията как е станало произшествието задържаният отговори лаконично: "Не знам".

Иван Янакиев помоли съда да бъде освободен от ареста, но искането му не бе уважено, съобщава 24 часа. Прокурорът по делото Стефан Янев съобщи, че все още не е ясно с каква скорост се е движил хамъра, защото не е готова авто-техническата експертиза, но като се има предвид нараняванията по тялото на убития, който е бил обезобразен, може да се направи извода, че е било с повече от 50 км/ч.

По време на съдебното заседание стана ясно, че няма преки очевидци на самата катастрофа. Откритите свидетели са обяснили, че са пътували с автомобили си зад джипа-убиец. Определението на Окръжния съд в Пазарджик може да се обжалва пред пловдивския Апелативен съд.

Още новини четете ТУК

tns.bg