Ромката, обесила куче в Раковски в края на юни, се изправя пред съда. 52-годишната Анка Маринова се сдоби преди месец с обвинение за причиняване на смърт на животно и то по мъчителен начин. Във вторник жителката на град Раковски ще отговаря за действията си пред магистратите.

Припомняме, че зверството бе извършено на 27 юни на една от улиците в населеното място. Ранната сутрин, хора живеещи до къщата на Анка били шокирани от гледката – кучето на Маринова висяло на сезал, обесено на дърво.

Смаяни хората са я попитали „Защо”, а тя само е повдигнала рамене и заявила, че незнае. Още тогава очевидци разказаха, че това не е първото зверство от страна на Маринова към животни. Преди време на дървета до близките ниви, тя е бесила кучета и котки, хвърляла е новородени в канала.

Зверство! Жена обеси куче на дърво в РаковскиОт полицията се самосезираха, започват проверка по случая

На 14 януари 52-годишната жена ще се изправи пред Районен съд. Тогава ще стане ясно дали Маринова ще признае вина или не. При първият случай още на същия ден, Анка ще получи присъда.

Какво предвижда законодателят?

„Който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, като деянието е  по особено мъчителен начин за животното на публично място, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева”.

Още по темата може да видите ТУК: 

Ромката, обесила куче в Раковски, убивала наред животни край градаАнка системно тормози беззащитните същества, учела внуците си на жестокост към животните, твърдят нейни съседи