Роми нападнаха и набиха мъж в пловдивското село Строево след скандал. Причината за кавгата била високата скорост, с която нападателите шофирали и мръсотията която вдигнали по пътя.

Екшънът се разиграл преди седмици, а преди дни единият от побойниците бе наказан. Той обаче ще се размине само с акт за дребно хулиганство и то в минимален размер от 100 лева.

Млади момчета решили да изпробват колко е бърза колата им. Те профучали по една от малките улички в населеното място и вдигнали облак прах. Мъж, който бил паркирал на трасето се ядосал на шофирането в стил „Бързи и яростни” и с ръка започнал да маха след колата.

Водачът и спътникът му помислили, че ги вика да спрат.  Те се върнали, отворили прозорците и попитали съселянина си какво иска. Вместо отговор получили псувни и викове: „Цигани”. Мъжът дори се протегнал и хванал за гушата водача на автомобила. Настанал скандал, двамата мъже наскочили от превозното средство и опитали да ударят ядосания строевец.

Тримата мъже били разтървани и скандалът приключил.

Момчетата се прибрали в махалата и разказали на близките си какво се е случило. Те решили да потърсят сметка на съселянина им за агресивното отношение. Тръгнали към центъра на Строево и открили набелязаната им мишена пред кръчма.

Излезли от колата  и настанал отново бой. Ударите били придружени от викове и от двете страни. Благодарение на клиенти на заведението, мелето било преустановено.

Ромите се качили обратно в автомобила и се прибрали. Потърпевшият бил с окървавен нос, но не потърсил лекарска помощ. Вместо това подал жалба в полицията.

Биячите били открити и задържани. На единият, който според свидетели бил инициатор на боя било наложено административно наказание акт.

Ден по-късно същият се изправил пред съда за  потвърждение на санкцията и за определянето на размера й.

След запознаване с материалите по делото и след разпита на свидетелите, магистратите прецениха, че действително се касае за дребно хулиганство. Побойникът е без образование, без други криминални прояви и работещ. Поради тези причини съдът определи, паричната санкция да е в минимален размер, а именно 100 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест.