Пияни роми налетяха на бой на шофьор от таксиметрова компания в Пловдив. Екшънът се е разиграл малко след 2:00 часа тази нощ, когато мъжете се качили в кола на фирмата "Трафик такси". Поискали от шофьора да ги закара до казино в район "Северен". От самото начало двамата се държали агресивно. Докато колата преминавала през булевард "Марица-Юг", единият дори поискал да запали цигара. 

"Използваха доста просташки език на няколко пъти. Докато преминавах по бул. "Марица" ми казаха "Карай по-бързо, бе, чиче!", но аз спазвах ограниченията в града. След като поискаха да пушат, ги помолих да изчакат още малко, тъй като в колата е забранено. Започнаха да ме заплашват, че ще си загубя работата, да питат тези коли на кого били, че сега щели да се обадят на шефа", разказа потърпевшият пред TrafficNews.bg. Той усетил, че двамата стават агресивни. Затова отбил колата в района на Водната палата и им връчил сметката за услугата, като ги помолил да слязат.

Това обаче не се приело добре от солидно почерпените роми. Единият дори му заявил "сега ще те оберем, ще те изнасилим и пак ще ни закараш". Пътникът, който се возил на задната седалка, хванал шофьора за врата и започнал да го души. Докато го стискал с всичка сила, сипел ругатни и обиди. През цялото време потърпевшият се опитвал да се измъкне от хватката, за да изкара двамата от колата. 

Не след дълго до таксито спрял патрул на фирма "Даикс". Виждайки охранителите, ромите се стъписали. Междувременно таксиджията успял да се отксубне и изкарал нападателя от колата. За да се защити, го ударил, а мъжът паднал на земята. През това време обаче неговият спътник взел телефона му от колата. Шофьорът тръгнал да го гони и успял да го събори, но в крайна сметка беглецът се измъкнал.

"През това време се обърнах и видях, че сотаджиите вече ги няма, но в района бяха спрели няколко коли, а от тях изскачаха роми. Уплаших се, качих се в автомобила и се свързах с управителя на фирмата", спомня си още той. 

Мъжът отишъл в Четвърто РУ, за да подаде жалба. Преди това се върнал на мястото и проверил дали телефонът му не е изпаднал. Той обаче липсвал. Оказало се, че на мястото са пристигнали униформени, след като служителите на охранителната фирма сигнализирали за случилото се. Извършителите били задържани. Телефонът на шофьора бил иззет от арестуваните роми и приобщен към материалите по образуваното бързо производство.  

По информация на TrafficNews.bg и двамата задържани са с криминални досиета.

Очаквайте подробности!