Богоя Богоев, който опита да убие съседа си Лазар и жената, с която е живеел, се изправи пред Окръжен съд-Пловдив днес. Пред магистратите той призна вината си, отказа да бъдат призовавани вещите лица и свидетелите и поиска още днес да протече процеса срещу него.

51-годишния Богоя Богоев от пловдивското село Ръжево се сдоби с обвинения за умишлено убийство на своята съседка 64-годишната Роса и нейният приятел 60-годишния Лазар. Кървавата драма се разигра на 15 септември 2019 след редица сцени на ревност от страна на Богоя, известен сред местните като Бочката.

51-годишният мъж забелязва, че Роса обръща внимание на Лазар и това го подлудява. Напива се, взима кухненски нож и с него нанася удари на Роса и Лазар. Жената била наръгана в гърдите и се борила за живота си, докато нараняванията на Лазар са по долните крайници. В съдебна зала, по време на разпоредителното заседание бяха наръганите Росица и Лазер. Те предявиха граждански искове съответно за 110 хиляди и 70 хиляди лева. Председателят на състава обаче, не уважи молбата.

Като причина съдия Захова посочи, че в нея не са описани телесните повреди на пострадалите, както и доказателства за травмите и последващите увреждания. Росица и Лазар обаче бяха конституирани като частни обвинители. По време на делото, Бочката почти не разбираше какво се случва в съдебното заседание и трябваше подробно съдът да му разяснява правата. Гроба от 200 лева пък отнесе дъщерята на пострадалата Росица. Жената си позволи на висок глас да коментира определението на председателя. Богоев на няколко пъти бе поканен да даде обяснения. Той отказа, с думите, че няма какво да добави

Още днес Бочката може да се сдобие с присъда.

Очаквайте подробности!

Обвиниха Бочката, който от ревност наръга свои съседи в пловдивско село! Грози го доживотен затворТебе те убих, сега ще довърша и тоя, казва минути след зверството Богоев