Мъж бе арестуван два пъти в рамките на 48 часа с алкохол в кръвта. И двете проби са показали над 4 промила алкохол. Куриозната ситуация се разиграла в Елин Пелин.

Водачът управлявал лек автомобил „Пежо“, когато бил спрян за проверка, Органите на реда се усъмнили в поведението му и го изпробвали за употреба на алкохол. Дрегерът показал 4,52 промила. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение и иззети свидетелството му за управление на МПС, контролен талон към него, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На следващия ден,  полицейски служители забелязали, че по улица „Иван Вазов“ в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели.

Колата била спряна за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от вчерашния господин, при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство. При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден – 4,56 промила.

Оказало се, че мъжът вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.