С разпит на свидетели и вещи лица ще започне процесът срещу Митко Михайлов, арестуван за убийството на бебето на приятелката си в Асеновград. В Окръжен съд 24-годишният мъж отново ще застане пред магистратите. Макар да бе готов да признае вина, делото ще премине по общия ред.

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. То е пристигнало в Спешното отделение, след като било намерено паднало на улицата.  Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано.

Убиецът на 3-годишно момченце в Асеновград ще отговаря пред Темида

Михайлов нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 24-годишният асеновградчанин решил да нанесе побой на  детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.

В разпоредителното заседание 24-годишният мъж изцяло призна вината си и поиска делото да премине по съкратената процедура. Магистратите обаче порязаха мераците му, тъй като Михайлов е обвинен в тежко умишлено престъпление – убийство, което не позволява процесът да премине при тази хипотеза. Междувременно майката на убития Ангел, в лицето на адвокат Пламен Бонев, писка да бъде конституирана като частен обвинител. Малинка Йорданова поиска и 200 хиляди лева обезщетение.

Убиецът на 3-годишния Ангел от Асеновград призна вина, заплашвал майката с ножТя и Михайлов се запознали в интернет