Убиецът на 3-годишно момченце в Асеновград ще отговаря пред Темида

23-годишният решил да нанесе побой на детето, защото то постоянно плачело

Община Асеновград, Пловдив 16.03.2021 15:07 5184 2
Убиецът на 3-годишно момченце в Асеновград ще отговаря пред Темида

23-годишният асеновградчанин, арестуван за убийството на бебето на приятелката си, официално се сдоби с обвинителен акт. Той е привлечен за убийството на 3-годишното момченце, като посегателството е извършено по особено мъчителен начин за бебето. 

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. То е пристигнало в Спешното отделение, след като било намерено паднало на улицата.  Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано. 

Веднага бил подаден сигнал до полицията. Първоначално бе водено разследване за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

3-годишното момченце от Асеновград било убито, защото събудило пастрока си

 

Случаят обаче бе поет от Окръжна прокуратура, ОД МВР - Пловдив и Национална следствена служба, като след разследване се установило, че всъщност детето е било убито.

Мъжът нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 23-годишният асеновградчанин решил да нанесе побой на  детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.

Асеновградчанинът е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Най-тежкото, предвидено от закона наказание, измежду тези за престъпленията, в които той е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Изпрати новина