Полицаи разбиха незаконен цех за рязане на тютюн в Столипиново. В ареста е задържан мъж на име Янко, по-известен в криминалните среди с прякора „Мосю“ и негов работник. Акцията е извършена в следобедните часове на вчерашния ден в къща в квартала. Последвали претърсвания в имот на улица „Грамос“, и други две помещения- гараж и изба, стопанисвани от 39- годишен криминално проявен мъж.

При преминаване през замаскирана врата в част от избеното помещение бил обособен цех за рязане на тютюн. От проверените адреси са иззети машина за рязане на тютюн, електронна везна, 14 бали с тютюневи листа, както и нарязана листна маса, съхранявана в кашони.

Иззетото количество възлиза на над 650 кг. Като съпричастни към иззетите вещи иса задържани двама мъже- 39- годишният собственик на цеха и неговия 34- годишен работник. И двамата задържани са добре познати на полицията с криминалните си прояви- единият за извършени престъпления с незаконна търговия на безакцизни стоки, а другият – по линия наркотици. Работата по документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура.