Две високотехнологични и едни от най-големите у нас нарколаборатории са разкрити при акция на полицията под ръководството на прокуратурата в хотел и в цех за дограма в центъра на град Летница. Задържани са трима души за производство и разпространение на наркотици.

В двете нарколаборатории са открити и иззети 50 кг суха тревиста маса, готова за експорт, която се оценява на десетки хиляди левове, както и 700 зелени растения в саксии, поясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Двете лаборатории са били добре прикрити зад тайни врати.

„В прилежащи помещения в самата хотелска част са открити три помещения за производство на марихуана със съответните инсталации, т.е. високотехнологично оборудване, в т.ч. отделно помещение за сушене на произведеното количество. В съседна сграда, отстояща на няколко метра, са намерени още няколко помещения с друга нарколаборатория, в които пак има няколко помещения за производство и отделно помещение за сушене“.

Вълков допълни, че от началото на годината в Ловешка област са образувани 77 досъдебни производство за държане, производство и разпространение на наркотични вещества, а 55 човека са привлечени като обвиняеми.

Снимки: Пламен Христов