Пореден опит за обжалване на присъдата на Атанас Червенков-Райфъла ще бъде поставен на вниманието на пловдивските магистрати в Апелативен съд днес. Те ще заседават по дело, образувано по жалби на подсъдимите срещу решението на Окръжен съд - Пловдив, с което бяха признати за виновни Атанас Червенков, Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев за това, че на 12.02.2014 г. в Пловдив в съучастие са направили опит за умишлено убийство на Аргир Гяуров – собственик на медицински център в Пловдив.

Според Окръжния съд деянието е извършено предумишлено и с користна цел и при условията на опасен рецидив от подсъдимия Загорски, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Припомняме, че магистратите решиха да наложат най-тежките наказания на петимата съучастници, като взеха предвид извършените от тях редица престъпления. Подсъдимият Атанас Червенков бе осъден на 13 години затвор при първоначален строг режим. Той получи 11 години за подбудителство за опит за убийство на управителя на медицински център Аргир Гяуров, 8 години за подбудителство за опожаряването на автомобилите на ексдепутата Антоний Йорданов и на бившата му любовница Павлина Хараланова, както и 1 година за увреждане на имущество и 2 години за незаконно пренасяне на боеприпаси. Съдът наложи наложи най-тежкото от четирите наказания, като го увеличи с  две  години. 

За 16 години ще влезе зад решетките и другият главен обвиняем - Веселин Загорски, по-известен като Весо Тъпото. Той получи съответно 12, 9 и 3 години по трите обвинения.

Другите трима обвиняеми по делото - Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев бяха осъдени съответно на  6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца. 

Петимата подсъдими са признати за виновни и за извършени от тях множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9.01.2014 г. до 22.01.2015 г. в гр. Пловдив, като от деянията са последвали значителни вреди на обща стойност 49 289, 92 лв. 

Апелативен съд Пловдив ще заседава днес от 13:30 часа.

Очаквайтре подробности!