Младеж с БМВ вдигна пловдивското село Калояново във въздуха. Той демонстрирал шофьорските си умения в центъра на населеното място, заплашвайки с катастрофа малко и голямо.

Заради своеволията си водачът е наказан с осъдителна присъда от Районен съд. Той е лишен от книжка и глобен с 1000 лева.

Изпълненията в стил „Бързи и яростни” са приковали погледите на жителите на Калояново в края на юни. Шофьор на БМВ фучал по централната улица с бясна скорост, а пред павилиона за сладолед пилил гуми и въртял возилото си. Дрифтовете продължили и по самата улица в посока изхода на селото, както и пред Спешна помощ.

Действията на младежа станали достояние на хора, чакащи пред лекарските кабинети. Мъж дори е изместил автомобила си, тъй като дрифтърът за малко да се забие във возилото. Деца са бягали по тротоарите, възрастни дори са се кръстили.

Свидетели веднага сигнализирали до спешен телефон 112. До пристигането на патрула състезателят прекратил опасните изпълнения и изчезнал. Хората обаче успели да запомнят колата, водача и регистрациония номер на БМВ-то.

Полицията успяла да издири дрифтъра. Оказало се, че той е стар познайник на инспекторите от КАТ. Две години по-рано, след пореден дрифт, младежът катастрофирал. Тогава е бил наказан с административна санкция.

Това явно не се е отразило в положителен план на шофьора. 24 месеца по-късно той отново е отведен в районното. Мъжът се е сдобил с акт и с обвинителен акт.

Преди дни дрифтърът се изправил пред съда. Той се признал за виновен и поискал минимално наказание. Магистратите обаче го наказаха с лишаване от право да шофира в размер на 3 месеца. Освен това спрямо младежа е снета наказателната отговорност, но въпреки това глобен с административна санкция глоба в размер на 1000 лева.