Служител на Вътрешна сигурност ще бъде проверен по сигнал, че е отправял закани към началник на пловдивско районно управление. Ситуацията се е разиграла миналата седмица след акцията на Икономическа полиция в Перущица. 

На 25 октомври служители на Икономическа полиция - Пловдив обискираха дома на Стоян Тошков - брат на шофьора на бившия шеф на Вътрешна сигурност Стефан Банков. Служителите са работили по сигнал, че в къщата се съхранява алкохол без акциз. 

Икономическа полиция проверява брата на служител на Вътрешна сигурност в ПерущицаРаботили са по сигнал за контрабанда

Първоначалният опит на униформените да влязат в дома на Тошков се оказал неуспешен. Затова било потърсено съдействието на брат му, който е отключил къщата. 

След разпита в Икономическа, Стоян Тошков е бил задържан в ареста на Пето районно управление. На следващия ден там пристигнал брат му Георги, който поискал да го види. Тъй като не бил допуснат, той повишил тон и заявил, че Вътрешна сигурност ще започне разследване на служителите начело с началника Иван Чочоков. 

В Областната дирекция е подаден сигнал и е започнала проверка. 

TrafficNews изпрати въпроси по случая до директора на ОД МВР ст. комисар Димитър Балев преди пет дни, но до този момент отговор не е получен.