Експертизи ще установят дали намерените оръжия в склада за дрога на бандата на Радо Ланеца  са били използвани за престъпления. Това стана ясно от коментара на главния секретар на МВР Ивайло Иванов по повод снощната акция в столичния квартал "Манастирски ливади". При нея освен близо 100 кг наркотици бяха намерени два автомата "Калашников" , картечен и полуавтоматични пистолети, както и много боеприпаси.

"Акцията е голям успех за колегите, които работиха в пълен синхрон. Въпреки че първоначално не всички бяха задържани, те не се отказаха и резултатът е налице", заяви Ивайло Иванов. И допълни, че претърсванията и изземванията в склада продължават. Той не се ангажира с конкретни данни за иззетото количество дрога, тъй като тепърва ще бъдат назначени експертизи, които да потвърдят нейния произход. Засега обаче се предполага, че в гаража са били съхранявани поне 100 килограма наркотици, като преобладават марихуаната и амфетаминът. 

Припомняме, че до момента са повдигнати обвинания на 23 участници в групата, част от които се издирват и са им издадени европейски заповеди за арест. Сред тях е и тарторът Радо Ланеца. 

Антимафиоти удариха наркотици и оръжие в нощна акция в СофияГараж в "Манастирски ливади" превърнат в склад за дрога