"Покатерили са се по една аварийна противопожарна стълба. Качили са се на покрива, от там са влезли. Отворили са един прозорец. То хората си личи, че са бързали. Криели са се, тъй като има разхвърляни сребърни бижута. Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват. Конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса. В момента се извършват действия по разследването. Прави се оглед на местопроизшествието. Периметърът, който трябва да се огледа, е значителен", това съобщи районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки пред БНР. 

Припомняме, че обирът е станал тази нощ в един от складовете за ценни вещи на митницата в Благоевград. Липсват сребърни бижута и пари, а част от накитите са разсипани из двора на Югозападната митница. Апашите са успели да влязат въпреки наличието на СОТ, който е заглушен. 

Вижте повече подробности тук: 

Ограбиха митницата в Благоевград, задигнати са злато и париСпоред разследващите органи обирът е планиран

Към момента не се знае дали става дума за конфискувана стока или тя е била оставена за съхранение. 

Очаква се утре да има повече подробности около разследването на обира в митницата. При бягството, прескачайки оградата между Югозападна митница и бившия вече Домостроителен комбинат, крадците са разпилели част от откраднатите ценности.