Прокуратурата иска постоянен арест за Тихомир, пребил и обрал 90-годишен мъж

Данаилов, който е многократно осъждан, сам се е предал

Плевен 21.05.2020 13:10 1264 0
Прокуратурата иска постоянен арест за Тихомир, пребил и обрал 90-годишен мъж

Нападателят на 90-годишния Васил Маринов от плевенското село Ореховица - 36-годишният Тихомир Данаилов е привлечен като обвиняем. Мъжът е задържан за 72 часа в ареста, а прокуратурата е поискала най-тежката мпрка за неотклонение спрямо него. 

Данаилов влязъл в дома на самотно живеещия възрастен мъж и като употребил сила му отнел сума в размер на 90 лв.

Ето го биячът на 90-годишния дядо! Задържаха го!36-годишният Тихомир Данаилов, който е многократно осъждан, сам се е предал на органите на реда

В хода на разследването е установено, че същият е извършител и на други престъпления, като е привлечен като обвиняем и за тях – опит за принуда /престъпление по чл.143, ал.1 от НК/ и кражба, извършена при условията на опасен рецидив /чл.196, ал.1 от НК/. Лицето е осъждано  многократно за престъпления от общ характер.

Тихомир Данаилов, който е многократно осъждан, сам се е предал на органите на реда. 

Припомняме, че на 12 май през нощта, дядо Васил бе пребит и ограбен от Тихомир, който му взе 90 лева - всичко, което му е останало от пенсията. Във вторник селото бе блокирано от плевенската полиция и жандармерия. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов. Задържани бяха шестима души.

Пребиха и ограбиха 90-годишен мъж в дома му

Полиция и жандармерия блокираха Ореховица

 

 

Акценти

Изпрати новина