Пловдивчанин бе осъден на 12 месеца пробация, заради побой над полицай. Това стана ясно след заседание в Районен съд, където побойникът застана за първи път пред магистратите. Делото приключи за няколко минути, след като пловдивчанинът сключи сделка с прокуратурата.

Той бе наказан с пробация, след признаване на вина. Младежът няма право да сменя адреса си в следващите 12 месеца, както и ще посещава пробационен служител на всяка втора седмица. Освен това ще заплати и глоба в размер на 250 лева.

Екшънът се е разиграл на 1 април в Пловдив.  Младежът е отказал да съдейства на полицаи, които са поискали документ за самоличност на побойникът. Той се е държал агресивно и е опитал да избяга.

След като е бил заловен от един от униформените, пловдивчанинът се нахвърлил срещу него и започнал да го удря. Нанасял му е удари и ритници. След като е бил задържан, пострадалия полицай е потърсил лекарска помощ. Според медиците на младши разузнавача е била нанесена лека телесна повреда - охлузвания по пръстите на двете ръце, охлузвания и кръвонасядания на двете коленни стави, оток на лявото ходило.