Старозагорецът Божидар Крумов /60 г./, извършител на едно от най-жестоките убийства в страната през последните години, и днес не чу окончателната си присъда. Делото в Апелативния съд в Пловдив се очакваше да бъде прекратено, тъй като частните обвинители бяха изразили готовност да оттеглят жалбите си и по този начин присъдата на Окръжен съд – Стара Загора да остане окончателна.

Божидар Крумов беше осъден на 17 години лишаване от свобода за убийство, извършено с особена жестокост.

Той е признат за виновен в това, че в периода 02 декември - 03 декември 2020г. в Стара Загора, умишлено е умъртвил Атанас Христев, а след това е разчленил тялото и  изхвърлял отделни части в контейнерите за смет край блока, в който живеел. При задържането му, което е било 10 дни по-късно,  в апартамента са намерени още останки от трупа, от които не успял да се освободи. Главата на жертвата обаче така и не била намерена. 

Двамата мъже били приятели, заедно работили в Германия. На 2 декември 2020 г. седнали в апартамента на Крумов да се почерпят. Подсъдимият обидил приятеля си във връзка с бившата му жена.  Христев ударил шамар на домакина, който му отвърнал с удар по главата с бутилка  пълна с  алкохол. В резултат на удара пострадалият  паднал назад на леглото, където останал да лежи, без да дава признаци на живот, а Крумов продължил да пие ракия. Бутилката останала цяла и не се счупила. След като свършила ракията в това шише, той отишъл и си купил нова бутилка. По-късно изпил и нея. Излязъл навън, а след като се прибрал решил да се отърве от трупа. Разчленил го с нож и лист от ножовка и изхвърлил частите в кофите за боклук.

На 13 декември 2020г. трима клошари,  докато ровели в кофите за смет, попаднали на чувал с човешки ръце. Изплашени се обадили на тел. 112 и сигнализирали на полицията и Крумов бил задържан.

Извергът, убил и разчленил приятел с ножовка, ще лежи 17 годиниДелото е на няколко дни от окончателно приключване

След присъдата от 17 години лишаване от свобода за убийство, извършено с особена жестокост, майката на детето на убития мъж подаде молба срещу първоинстанционната присъда с искане за по-сурово наказание и в Апелативен съд – Пловдив стартира ново дело, което продължава вече няколко месеца. Убиецът не обжалва, от прокуратурата също не протестираха решението на старозагорските магистрати.

Карма? Ампутираха крака на убиец, разчленил приятел с ножовкаНа първа инстанция Божидар Крумов получи 17 години затвор

По тази причина ако жалбата беше оттеглена, то Крумов щеше да лежи в затвора 17 години. Сега сценариите са няколко, но предвид това, че главата на жертвата така и не е намерена и до днес, то делото може да се обърне на 180 градуса. Предвид многото неясноти днес Апелативен съд назначи нова тройна съдебно медицинска експертиза, която трябва да отговори на множество въпроси, някои от които са:  Кога е настъпила смъртта на Атанас Христев? Може ли да се смята, че е настъпила в точно определено време? Какви увреждания е имало по трупа и с какво биха могли да бъдат причинени? Настъпила ли е смъртта веднага след увреждането, или след време? Има ли данни за борба или самоотбрана? Съответстват ли уврежданията по тялото на убития с показанията на обвиняемия? Намерените останки човешки ли са и ако да, дали са от един или няколко лица? Каква е възрастта на разчленения труп? Може ли разчленяването да е извършено с посоченото оръжие? Приемал ли е пострадалият упойващи вещества или алкохол преди смъртта и колко?

Припомняме, че от заключението на повторната тройна съдебно медицинска експертиза на трупни части стана ясно, че всички изследвани части са принадлежали на един труп - този на Атанас Христев. Според експертите не може да се установи травматична или болестна е причината за смъртта. Те не могат да посочат и как е настъпила тя, а единствено, че е била четири денонощия преди аутопсията.

„Смъртта не е настъпила от някакво заболяване или болестни причини. Разчленяването е станало след смъртта, с остър предмет”, заключиха вещите лица.

В каква посока ще тръгне делото ще стане ясно на следващото заседание, което е насрочено за 10 декември.

Към момента Божидар Крумов се намира в затвора в Стара Загора и е с ампутиран крак и множество заболявания. Той участва косвено в днешното заседание чрез видеоконферентна връзка през скайп.

Емболия отложи дело за мъж, разчленил и разхвърлял старозагорец в контейнер, не се яви в съдаКлошари се натъкнали на изхвърлени в казан човешки ръце и сигнализирали на полицията