67-годишна жена е обвинена от Окръжна прокуратура – Пловдив за извършено убийство на 73-годишния ѝ съпруг в дома им пловдивското село Труд. 

Както TrafficNews.bg съобщи, бабата и дядото живеели заедно в семейната си къща, но отношенията им били влошени. На 13 януари напрежението ескалирало и след съзникнал помежду им скандал, възрастната жена умишлено умъртвила съпруга си. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона.

Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Разследването по случая продължава.

Убийство в Труд! Намериха труп на възрастен мъж в дома му, арестуваха съпругата муАутопсията опровергава първоначалното допускане за естествена смърт