Тежката катастрофа каварненското село Белгун, отнела живота на трима души, е предизвикано от висока скорост и загуба на управление на автомобила. Това съобщиха официално от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Разследващите опровергават информацията, че преди инцидента е имало гонка между два автомобила. 

В късния следобед Антон А. се качил на "Форд"-а и с висока скорост отишъл до близкото село Септемврийци, а после се върнал. По пътя към Белгун изпреварил с висока скорост друг автомобил. В центъра на селото изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещната лента и преминал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. Колата се преобърнаа от удара по таван.

Сред ранените е 8-годишното братче на загиналите деца. То е настанено с фрактура на челюста и травма на белия дроб във варненската болница "Света Анна" от снощи. В ортопедията на МБАЛ-Добрич е 58-годишен мъж с фрактура на ключица и шиен прешлен. В тежко състояние в реанимацията на болницата в Добрич е и водачът на автомобила, причинил пътно-транспортното произшествие. На 36-годишния Антон А. е направена операция заради черепно-мозъчна травма, получена при катастрофата. Все още съществува опасност за живота на 8-годишното момче и на шофьора, допълват от държавното обвинение.