Прокуратурата разследва двама шофьори, спретнали си гонка и извадили оръжие насред пловдивски булевард. Конфликтът възникнал на 4 юни около 18:30 часа, между двама водачи на "Марцедес", заради отнето предимство. Двамата си разменили обидни реплики, след което шофьорът на единия мерцедес, заедно с лек автомобил, марка БМВ, който се намирал наблизо, започнал да предследва другото немско возило.

Трите автомобила преминали по булевардите „Марица“ и „Руски“ и продължили по други по-малки улици. На една от тях преследваният автомобил преустановил движението си, като другите две превозни средства го блокирали. Тримата шофьори излезли от автомобилите и започнали да се карат. Водачът на преследвания мерцедес извадил пистолет „Глок“. Той го държал в ръцете си, без да го насочва към другите участници в конфликта.

Бил подаден сигнал в полицията и на място пристигнал екип от Второ РУ на МВР – Пловдив.

Тримата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.  По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Предстои наблюдаващия прокурор да прецени за повдигането на обвинения спрямо участниците в извършените хулигански действия на пътя.