Близо един тон месо без документи за произход е било открито в магазин в Кричин, научи TrafficNews.

Икономическа полиция - Пловдив и служители на Агенцията по храните са влезли тази сутрин в месарницата. Обектът е бил затворен, а проверяващите са започнали щателна ревизия на наличното месо и документацията в обекта. 900 килограма свинско месо, карантия, сланина и други продукти са се оказали без необходимите документи за произход.

Веднага е започната акция по изземване на продукцията и насочването й за унищожаване. В същото време собственичката е установена и отведена за разпит от Икономическа полиция.

Обектът все още се проверява и към този момент за наличието на още месо без произход.

С встъпването си в длъжност, новият директор на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев разпореди масирани акции срещу контрабандната стока, наркотрафика, нерегламентираните гонки и пътният травматизъм.

Припомняме, че при една от акциите в Пловдив – тази в Столипиново преди по-малко от месец, униформени се натъкнаха на два магазина за месо, предлагано без документи. Продуктите бяха иззети, а собствениците на обектите санкционирани.

След Шекера! Пловдивската полиция провежда операция "Респект" и в СтолипиновоТекат проверки по линия на лични документи, Закона за движение по пътищата, акцизни стоки и фалшификати