Мъжът, пребил кандидат-депутата Нурай Шериф, е задържан за 72 часа и спрямо него е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Тахир Р. е криминално проявен и осъждан.

Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда, за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо него.

Припомняме, че Нурай Шериф бе пребит жестоко преди ден в Долно Водин. Той се е прибирал в квартала, когато забелязал непълнолетно лице да къса предизборни плакати, а на тяхно място да поставя други. Последният е кандидат-депутат от листата  на "ДПС - Ново начало". Именно неговите постери били обект на премахване. 47-годишният мъж направил забележка на момчето.

Паркирайки колата си зад спирка в центъра на квартала, Шериф бил нападнат. Агресивен мъж, вуйчо на непълнолетния, го извадил от автомобила и започнал да го рита и блъска.

Нападателят не криел лицето си. Ударите били предимно в тялото. Жестокият бой продължил няколко минути, докато кандидат депутатът бил повален на земята.

Очевидец се притекъл на помощ. Повикана била линейка и полиция. Медиците са прегледали на място мъжа и са го отвели в лечебно заведение. 

Пребиха кандидат-депутат от Асеновград, подозират политически конфликтЗадържан е 39-годишен, криминално проявен и осъждан