Окръжният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста 54-годишния Емил Стефанов, обвинен, че преди 5 години е убил Цветелина и крил трупа й 5 години във външна тоалетна в село Поликраище.

Останките на обявената за издирване жена бяха намерени преди дни от новия собственик на имота. Емил сам поиска “задържане под стража”, защото ако остане у дома под домашен арест, няма да може да работи и да изкарва пари за прехраната си.

Според показанията му пред разследващите, той само леко е наръгал жертвата няколко пъти, но тя не е дала признаци, че е наранена, а и по ножа му нямало следи от кръв.

Единственото малко петно, което видял било в областта на главата. По време на разпита той е обяснил, че във фаталната вечер Цеца е била доста пияна. Тя е отишла до тоалетната, където е паднала и е ударила главата си в бетона, след което е настъпила смъртта й.

Според прокурор Николай Иванов мъжът е укрил трупа на жертвата, излъгал е служителите на МВР и в продължение на 5 години не е допускал външни лица в имота си, за да не бъде разкрит.

"Веднага след инцидента се уплаших, панирах се и за това не разказах на разследващите какво точно е станало във фаталния ден. Дори излъгах, че не съм виждал Цветелина около два месеца", обясни Стефанов в съдебната зала.

Определението на съда може да бъде атакувано пред апелативния съд.

Мъж откри човешки останки в двора си! Оказа се убийство от преди 5 годиниИма задържан по случая