Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 46-годишния Иво Даскалов, по прякор Лудия. Мъжът е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърттана трима мъже, на възраст 35, 43 и 38 години.

Делото бе разгледано от дежурния съдия на изнесено заседание в УМБАЛ „Св. Георги“, където се намира Иво Даскалов.

Припомняме, че в мелето навръх Великден загинаха трима мъже. 46-годишният Даскалов навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. 

Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на Даскалов, както и водачът на другия автомобил – 43-годишният бивш полицай Николай Иванов.

Бивш полицай от Пловдив е загиналият водач от мелето на ОколовръстнотоБлизки на пловдивчанина коментират, че Ники е бил изключително внимателен шофьор

Иванов е собственик на автосервиз под тепетата. Баща на момиченце. Близки на пловдивчанина коментират, че Ники е бил изключително внимателен шофьор и отговорен на пътя.

Очевидци от злополучната нощ разказаха, че джипът на Лудият, който е спортен модел на Х5, е летял с бясна скорост по шосето.

Медията ни научи, че близо два часа пожарникари и екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” са рязали ламарините на превозните средства, които са били смени до неузнаваемост.  

Съдът днес прецени, че от събраните до момента доказателства за инцидента може се направи обосновано предположение, че Даскалов е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът намери, че към настоящия момент при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност обвиняемият  да извърши друго  престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване  пред Апелативен съд – Пловдив.

След трагедията на Околовръстното: Пловдивчани с критики към ремонта, наричат го „улей на смъртта”Според мнозина поставянето на мантинелите е напълно излишно и опасно, тъй като стеснява пътя