Известният наркотърговец Мечо по прякор Баничаря и партньорката му Християна, арестувани по време на сделка в Пловдив, остават за постоянно в ареста.

Това реши Апелативният съд в Пловдив, след заседание в четвъртък. Митко Калайджиев и Християна Тодорова обжалваха наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража” от Окръжен съд.

Пред магистратите те са поискали по-лека мярка, а именно парична гаранция, но магистратите не уважиха щенията им. По така повдигнатите им обвинения, Мечо и Християна ги грози затвор от 5 до 15 години.

Двамата са контролирали добре организиран канал за трафик на наркотици. Припомняме, че съдружниците бяха арестувани по време на сделка на Голямоконарско шосе. Те са имали среща на изхода на Пловдив с още петима, на които е трябвало да бъде предадена пратката.

Дилърът Мечо и партньорката му остават в ареста, търговецът всеки ден прекарвал в СтолипиновоВ махалата той стопанисва закусвалня за тестени закуски

След арестите е бил направен обиск на два адреса, при който са открити 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

От събраните до момента доказателства става ясно, че Баничаря и Тодорова са комуникирали чрез смс-и и са уговаряли сделките.

По думите на наши източници Мечо е контактувал с дилърите на дребно в квартала, за където най-вероятно е била предназначена пратката. В махалата той стопанисва закусвалня за тестени закуски. Такива имал и в останалата част на града, някои от които скоро затворил. Един от обектите дори се намирал под носа на Темида, а именно до сградата на пловдивския съд.

Християна също била с главна роля в незаконния бизнес с наркотиците.

Това не е първият арест на мъжа. Мечо и приближените му бяха закопчани през октомври миналата година в Столипиново. Тогава шестима дилъри бяха арестувани, сред които и Баничаря. При обиските в един от автомобилите бе намерено близо 300 грама прахообразно вещество, което при полевите тестове е реагирало на хероин.

Шестима дилъри са арестувани в Столипиново снощи, спипаха прочутия МечоПри операцията на Криминална са открити сериозни количества наркотици